perjantai 23. helmikuuta 2018

Taidekokeilua ja Kalevala riipuksia

Moikka!

Kalevalan päivä on tuloillaan ja olemmekin kerhoissa tehneet kalevala riipuksia ja rintakoruja. Lapsilla oli hyvin tietämystä kalevalan tarinoista ja saimmekin hyviä juttutuokioita aikaiseksi. Mielikuvitus laukkasi itse kullakin ja tarinat tempaisivat mukaansa! 

Teimme riipuksia pahvista, makaroneista, matonkuteista ja juuttilangasta. Tarkoituksena oli hakea makaroneilla muotoa kalevalaisiin symboleihin. Riipuksen teimme joko sormivirkkaamalla, punomalla tai letittämällä. Kävimme myös lasten kanssa läpi symboleja, niiden tarkoituksia ja harjoittelimme niiden piirtämistä.

Tämä "symboli" puhutteli monia. Osa näki tässä perhosen, osa sonnin ja osa pääkallon. 


Soinlahden kerhossa teimme myös taidekokeiluja lasten toiveesta. Toiveena oli narumaalaus, mistä itse en ollut ikinä kuullutkaan. Tarkoituksena oli värjätä eri tekstuurisia naruja, lankoja, piipunrassia ja helmiä. Näitä laitettiin kahden paperin väliin ja narut vedettiin paperien välistä pois, jolloin paperiin jäi abstrakteja ja mielenkiintoisia kuvioita. Näitä täydennettiin sitten maalaten. Päästimme luovuutemme valloilleen! Monista töistä syntyi myös kuvioita, mitä keskenämme mietimme mitä ne voisivat esittää. Tässä tuli hyvin esille, miten monta näkökulmaa ja ajatusta yksi ja sama kuva voi herättää.

Saimme myös nähdä ilmapallotaituruutta, kun yksi kerholaisista taiteili meille koirulin!Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin hyvää viikonloppua! 
- JenniEi kommentteja:

Lähetä kommentti