tiistai 12. syyskuuta 2017

Materiaalit ja pinnat made by luonto ja ihminen

Hepskukkuu!

Viime viikko hujahtikin nopeaan! Kerhoissa pohdiskeltiin yhdessä ja erikseen erilaisia pintoja, materiaaleja ja värejä. Miten luonto ja ihminen yhteistyössä muokkaa materiaaleja, miten luonto on niin monimuotoinen ja koettiin monta "ahaa- elämystä", kun alettiin tarkemmin miettimään mitenkäs se luonto voikaan niin moneen asiaan vaikuttaa. 

Kerhoissa teimme tehtävän, jossa tallensimme paperille ihmisen tekemiä pintoja ja materiaaleja ja vertailimme niitä luonnon matskujen kanssa. Kerhoissa syntyi ajatuksia, joita ohjaajatkaan eivät osanneet edes ajatella ja sitten pistettiinkin viisaat päät yhteen ja ruvettiin tuumailemaan oikein kunnolla. 

Onkohan tää tiilen väri ihmisen tekemä vai onko tää luonnostaan punanen?

Torstaina saimme kunnian käydä istuttamassa tulevaisuuden kuusi Kangaslammen koululle Topi-ohjaajan kanssa. Kuusen istutus olikin melkoisen juhlallinen hetki ja vautsivau ihan lehteenkin päästiin!


Lisää tämmöisiä!Lauantaina olimmekin sitten Iisalmen liikuntahallilla perheiden parhaaksi- ennen, tänään ja huomenna tapahtumassa. 


Meidän pisteellä oli mahdollisuus perheen yhteiseen askarteluun ja yhdessä tehtävään kasvomaalaukseen. Samalla jaoimme tietoa 4H:sta, 4H-yrittäjistä ja meidän kerhoista. Porukkaa kävi askartelemassa ja pyörähtämässä oikein mukavasti, KIITOS! Meillä ainakin Topi-ohjaajan ja Topi-nallen kanssa oli huisin mukavaa! Ja olihan siellä nyt ihan mahtavia ständejä, kiitos myös kaikille muillekkin tapahtumaan osaa ottaneille. 


Tällä viikolla kerhoissa jatkuu luonto-teema luontoretkien ja askartelumateriaalien keräämisen merkeissä, joista kirjoittelen tänne lisää! :) 
2 kommenttia:

  1. Mahtava blogi! Hauska lukea teidän TOP-tutkimuksista. Lasten fiiliksistä lukeminen on aina parasta! Tätä blogia seuraan jatkossakin. Kerro kerholaisille terkkuja :)

    VastaaPoista
  2. Olisi kiva nähdä niitä teidän tutkimuksia täällä: Tehtävien palatukset on helppo tehdä: https://www.toptehtavat.fi/task/view/18993/rakennettua-ymparistoa-tutkimaan

    VastaaPoista